Adimec ziet mogelijkheden om te groeien in samenwerking met China

Eind oktober ging Adimec Advanced Image Systems B.V.samen met tien andere enthousiaste ondernemers op pad naar China om in gesprek te gaan met belangrijke handelspartners in de provincie Jiangsu. De missie van deze reis is het begin van een nieuwe nauwe samenwerking met partners in China.

‘Wij voorspellen concrete resultaten van relaties die we hier opbouwen’, vertelt Joost van Kuijk, CEO van Adimec. ‘We hebben de eerste contacten gelegd met zowel kleine bedrijven als organisaties van wereldniveau in de mobiele telefoonindustrie. Onze eerste inschatting is dat wij hiermee de komende twee jaar een omzetstijging van 5 procent realiseren. In deze reis is het ons duidelijk geworden dat zakendoen in China geen bedreiging is maar een mogelijkheid om te groeien. Het is nu tijd voor ons als hightech-bedrijf om aan te haken bij de groei in China.’

Tijdens deze reis is wederom duidelijk geworden dat Noord-Brabant een goede relatie heeft met de Chinese provincie Jiangsu. Niet voor niets hebben intussen meer dan 37 Chinese ondernemingen (waaronder: Huawei, Opple, Navinfo) zich in Brabant gevestigd. Andersom is er vanuit Brabant ook volop interesse om zaken te doen met China. ‘Als wij blijven vernieuwen in technologie zal er daar een enorm afzetgebied voor ons ontstaan’, vertelt Van Kuijk. ‘De eerste stappen voor een samenwerking zijn gezet’.